Prova detta enkla, somriga och fräscha recept på en förrätt eller snacks som garanterat går hem hos gästerna. Blanda ihop krämig grekisk yoghurt med några få enkla ingredienser och servera tillsammans med uppskurna ungerska fermenterade gurkor att dippa i.
Ingredienser:
Några Kovászos uborka klyftade på längden
ca 3 dl grekisk yoghurt
1/2 pkt fetaost
1 msk Akaciahonung
1 näve Myntablad
1 näve färska Basilikablad
Flingalt & Peppar
Gör såhär:
Blanda ihop tjock grekisk yoghurt tillsammans med smulad fetaost, honung och grovt hackade Mynta- och Basilikablad. Lägg upp yoghurtblandningen på ett serveringsfat och garnera med mer mynta, flingsalt och några varv med svartpepparkvarnen. Ringla till sist lite extra honung över allt som garnering. Stick i ett par klyftade fermenterade gurkar och servera iskall!
OBS! Vill du prova att fermentera dina egna Kovászos uborka när Västeråsgurkorna är i säsong så spana in detta enkla recept.
Jó étvágyat!🇭🇺
Smaklig måltid!🇸🇪