Ungersk frukost - Bundáskenyér

Ungersk frukost - Bundáskenyér

Laga en god ungersk frukost till helgen med Bundáskenyér!

Skivor av vitt bröd som doppas i uppvispat ägg och steks i olja. Servera dem varma och krydda med paprikapulver och flingsalt. 

ca 4 port

  • 6-8 skivor surdegsbröd (gärna gårdagens)
  • ca 4 ägg
  • solrosolja till stekning
  • salt
  • paprikapulver
  • Eventuellt en skvätt mjölk

Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop lätt. Doppa brödskivorna så att de dränks i ägg på båda sidor. Stek dem sedan gyllene i en stekpanna med rikligt med solrosolja. Salta och pudra över ett tunt lager paprikapulver innan servering.

Servera gärna tillsammans med färska grönsaker och en kopp starkt kaffe!

Jó étvágyat!🇭🇺

Smaklig måltid!🇸🇪

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.