Rostade & Kanderade Chilinötter

Rostade & Kanderade Chilinötter

Gör ett enkelt snacks till helgen eller servera rostade chilinötter till fördrinken på sommarens grillkvällar. Använd starka ungerska chilipaprikor för hetta!

Ett tips är att blanda alla dina favoriter exempelvis valnötter, mandlar, pumpakärnor och solrosfrön.

 

Ingredienser:

ca 5 dl blandade nötter, kärnor eller frön

1/2 dl strösocker

2 msk vatten

1 nypa chili flakes

1 nypa flingsalt

 

Gör såhär:

Börja med att mortla soltorkade chilipaprikor i en mortel. Rosta under tiden nötterna på en plåt i ugnen men passa noga så att de inte bränns!

Smält sedan sockret i en het stekpanna tillsammans med chili flakes och låt smälta tills det fått en bärnstensfärgad ton. Undvik att röra i karamellen för att förhindra klumpar!

Rör i nötterna, tillsätt vattnet och stjälp upp direkt på en plåt med bakplåtspapper. Separera nötterna med två gafflar och strö över flingsalt

 

Jó étvágyat!🇭🇺

Smaklig måltid!🇸🇪

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.