Körözött - Ungersk Färskoströra

Körözött - Ungersk Färskoströra

Min pappa Laszlo gör en jättegod ungersk färskoströra som passar lika bra på frukostmackan, som ett mellanmål eller att servera som förrätt på middagsbjudningen. I vår familj serverar vi den till och med på julafton som ett tilltugg till välkomstdrinken. 

Vi kan helt enkelt inte få nog!🙂

I Ungern kan röran göras på färskost gjord på fårmjölk. Men i detta recept har vi anpassat ingredienserna efter vad som går att få tag på i Sverige.

Ingredienser:

  • 500 g Keso
  • 1 dl gräddfil
  • 4 msk mjukt smör
  • 150g fårost
  • 1 liten lök (finhackad)
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk malen kummin
  • 1 nypa salt

Gör såhär:

Vispa ihop Keso, gräddfil och smör. Smula i fårosten i röran och blanda sedan ihop med den finhackade löken. Krydda färskoströran med paprikapulver, kummin och smaka av med salt. Pudra över ett tunnt lager paprikapulver innan servering.

Servera på en skiva surdegsbröd, gärna tillsammans med färsk tomat, paprika och lök!

Jó étvágyat!🇭🇺

Smaklig måltid!🇸🇪

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.