Att koka en soppa på oxbringa och rotfrukter ger en mustig men fräsch smak. Låt soppan koka tills köttet är så mört att det faller sönder. Servera soppan till förrätt som i Ungern eller som en lättare lunch.
Ingredienser:
Ca 700g oxbringa
1/2 rotselleri
3 morötter
1/2 purjolök
1 knippe persilja
6 hela svartpepparkorn
salt
vatten
Gör såhär:
Lägg oxbringan i en stor gryta, täck med vatten och låt koka upp. Blanchera köttet genom ett snabbt uppkok och häll av vattnet alternativt skumma buljongen noga. Låt köttet puttra på svag värme i ca 1-1,5 timme.
Skala grönsakerna och dela rotsellerin i två delar. Lägg i hela morrötter, rotselleri, purjolök i stora bitar, hela persiljeknippen med stjälkar, svartpepparkorn och salt. Täck med lock och låt koka ytterligare ca 2 timmar.
Soppan är färdig när köttet är så pass mört att det nästan faller sönder när du försöker lyfta upp det. Lägg över kött och grönsaker i en ugnsform.
Koka under tiden upp soppnudlarna i en separat kastrull, ca 3 minuter.
Dela köttet och grönsakerna i munsstora bitar. Servera oxbringan tillsammans med rotfrukterna och nudlar i djupa tallrikar. Häll över rykande het buljong och toppa med finhackad salladslök!
Jó étvágyat!🇭🇺
Smaklig måltid!🇸🇪