Rakottkrumpli - ungersk potatis- & korvlåda

Rakottkrumpli - ungersk potatis- & korvlåda

En ungersk maträtt som är lika god till vardags som till middagsbjudningen. En riktig husmansklassiker i det ungerska köket och serveras rykande het direkt ur ugnen. En praktisk maträtt där alla ingredienser tillagas i en form!

 

Ingredienser:

Ca 800g fast potatis

6 st kokta, skivade ägg

1 Gyulai Kolbász Original

5 dl gräddfil (eller 50/50 gräddfil och creme fraise för att efterlikna ungersk Tejföl)

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka potatisen nästan färdig i väl saltat vatten. Låt svalna och skala sedan potatisen och skiva i centimeter tjocka skivor. Skiva Gyulai Kolbász Original i centimeter tjocka skivor och hetta upp dem i en stekpanna så att fettet smälter och korven steks lätt. Häll över gräddfilen i stekpannan och låt koka ihop med korven.

Smöra en ugnsfast form och varva potatiskivor, äggskivor, och häll till sist över korvblandningen. Sätt in i ugnen ca 15 minuter!

Rätten är lika god till vardags som till middagsbjudningen!

Jó étvágyat!🇭🇺

Smaklig måltid!🇸🇪

Tillbaka till blogg

1 kommentar

En riktig klassiker hemma hos oss, men har gjort annorlunda innan jag hittade detta recept
Mycket bra!

Joakim Dessewffy

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.