Gyulai Salami Mangalica
Gyulai Salami Mangalica
Gyulai Salami Mangalica

Gyulai Salami Mangalica Kampanj

SÄNKT PRIS -70%

OBS! Kort bäst-föredatum

Lagerstatus

Snart i lager

57,00 kr189,00 kr

Beskrivning

Denna prisvinnande salami är gjord på 51% kött från det ungerska ullsvinet ”Mangalica”. Salamin är rökt, lufttorkad och smaksatt med starkt paprikapulver.

 

Mangalicagrisen är en korsning mellan gamla ungerska svinraser och vildsvin, som avlades fram under 1800-talet. Mangalicagrisen ger mycket mindre kött i förhållande till fett än de grisar som föds upp på konventionella jordbruk. Grisen växer också betydligt långsammare än de moderna tamgrisarna. På grund av detta övergavs rasen nästan helt och hållet under kommunismen i Ungern när stordriftsfördelar prioriterades.

 

Under senare årtionden har rasen kunnat räddas och är nu ansedd som världens bästa fläskkött. Köttet är extremt marmorerat med stor fettkappa vilket uppskattas bland finare krogar och charkuterier. Bland annat tillverkas Serranoskinkan i Spanien av kött just från Mangalica.

 

Salamin blev utsedd till ”Superior Taste” av Internation Taste Institute i Bryssel 2019.

 

Observera att salamin har kort bästföre-datum. (Datumet på förpackningen avser förvaring i rumsteperatur och håller längre om den förvaras kyld).

 

Innehållsdeklaration

Griskött från Mangalicagris 51%, griskött, grisspäck, salt, stark paprika 0,96%, kryddor, antioxidationsmedel (E300), konserveringsmedel (E250). Till 100g färdig vara har använts 76g griskött från Mangalicagris och 72g griskött.

 

Näringsinnehåll/100g: 

Energi:                                1917 kJ/ 463 kcal

Fett:                                    40,5g

- varav mättat fett:              18g

Kolhydrater:                        0,9g

- varav sockerarter:            0,4g

Protein:                               24g

Salt:                                    4,1g

 

Förvaring:

I rumstemperatur, max 22 grader C

 

Bästföre-datum:

Se förpackning