Buljongtärning Gulaschsoppa

Buljongtärning Gulaschsoppa

60g Gör soppor och grytor extra mustiga. Perfekt i traditionell gulyas-soppa

Får fram den äkta ungerska smaken.

Välj Antalst

Artikelnummer

pglk 101

Lagerstatus

I lager

25,80 kr

inkl. moms

Beskrivning

Ungersk Gulaschsoppa recept

Gulaschsoppa recept i gulaschgryta

 

600 g nötkött (högrev eller bog)

1 stor gul lök

3 msk matolja

3 tsk gulaschcrème

½ tsk kummin

l krossad vitlöksklyfta

Paprikapulver mild

15g morot

20g rotpersilja

Selleriblad

400g potatis

Klimp ”nokedli”

 

Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Skala och finhacka löken. Värm upp matfettet i en trelitersgryta och stek löken genomskinlig. Tillsätt 2-3 msk gulaschcrèmekummin och den krossade vitlöken och stek som hastigast. Ta av från vännen, tillsätt paprikapulver och kött och krydda med salt. Täck med lock och låt småsteka och tillsätt litet vatten om det är nödvändigt. Tillsätt de tärnade rotfrukterna, de urkärnade och hackade paprikorna samt den fyrdelade tomaten eller tomatpuré och selleribladen när köttet är halvstekt. Häll på 1,5 liter vatten och låt sjuda sakta 20-30 minuter. Tillsätt sedan de skalade och hackade potatisarna. Soppan är färdig när potatisen är kokt.

 

Gulaschsoppan serveras med nybakat vit bröd och med stark paprikacrème

På fäster och i restauranger serveras ofta gulaschsoppa i små kittlar (gryta) för att påminna om rättens ursprung.

 

Innehållsförteckning:

Fett 1,6g  av det 1,0g är fettsyra, kolhydrat 2,5g av det 0,2g är socker, grovfoder 0,3g, protein 0,7g, salt 1,2g.